GA4

GA4, of Google Analytics 4, is de nieuwste versie van Google Analytics. Het bied meer flexibiliteit en diepgaande inzichten over de interacties van gebruikers op websites en mobiele apps. GA4 is ontworpen om aan de veranderende behoeften van de huidige digitale wereld te voldoen en om marketeers te helpen hun gebruikers beter te begrijpen en effectievere marketingbeslissingen te nemen.

GA4 maakt gebruik van een nieuw gegevensmodel dat zich richt op evenementen en parameters. Dit nieuwe model biedt meer flexibiliteit bij het instellen van tracking, waardoor je gebeurtenissen kunt volgen die specifiek zijn voor jouw website of app en die beter aansluiten bij de doelstellingen van jouw specifieke campagnes. Het biedt ook meer flexibiliteit bij het analyseren van gegevens en het maken van rapporten, waardoor je beter inzicht kunt krijgen in de interacties van hun gebruikers op verschillende apparaten en kanalen.

Een andere belangrije nieuwe functie van GA4 is de integratie van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI). Deze nieuwe functies maken het gemakkelijker om inzichten te krijgen uit grote hoeveelheden gegevens en om patronen en trends te identificeren die moeilijk te detecteren zijn met de oudere versie van Analytics.

Als je op dit moment nog steeds gebruik maakt van de oude versie van Google Analytics, wordt het tijd om te updaten! Google gaat eind 2023 helemaal stoppen met de oudere Universal Analytics.