Facebook & Instagram

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ttbase_list][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Adverteren met Google Ads[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Adverteren op Facebook[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Adverteren op Instagram[/ttbase_item][/ttbase_list][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ttbase_list][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Adverteren op Youtube[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Adverteren op LinkedIn[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Remarketing[/ttbase_item][/ttbase_list][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height=”16px”][vc_separator][vc_column_text]

Online Adverteren op Facebook & Instagram.

[/vc_column_text][ttbase_intro_text]Social media is niet meer weg te denken en bijna iedereen is wel lid van een sociaal netwerk. De grootste en meest bekende sociale netwerken zijn Facebook en Instagram. Met miljarden (!) actieve gebruikers een zeer interessante plek voor adverteerders.[/ttbase_intro_text][vc_column_text]Maar naast het feit dat je je doelgroep perfect kan bereiken met adverteren op Facebook en Instagram, zijn deze plekken ook zeer geschikt voor interactie met je (potentiele) klanten. In dit artikel gaan we in op de verschillende advertentiemogelijkheden op Facebook en Instagram. Omdat Instagram eigendom van Facebook is, kan dit allemaal binnen hetzelfde Facebook Ads account.

Net als adverteren met Google Ads, biedt Facebook een groot aanbod aan advertentiemogelijkheden. In dit artikel leggen we kort en bondig de mogelijkheden uit.

Verschillende doelstellingen

Voordat je een verschillende advertenties kunt maken, moet je een doelstelling van je campagne selecteren. Zie het voorbeeld hieronder:

adverteren op Facebook

Facebook heeft de verschillende doelstellingen onderverdeeld in drie hoofddoelen (wat je wil dat mensen gaan doen na het zien van je advertentie):

 • Bekendheid: om meer (naams)bekendheid in je bedrijf, product of dienst te genereren zonder dat er directe actie van belang is.
 • Overweging:  om ervoor te zorgen dat mensen gaan interacteren met je bedrijf, product of dienst door bijvoorbeeld je pagina te liken, te reageren, je app te installeren of op je link klikken.
 • Conversies: doelstellingen die erop gericht zijn mensen te laten converteren door bijvoorbeeld een formulier in te vullen of een aankoop te laten doen.

Het is belangrijk om de juiste doelstelling te selecteren want alleen zo kan Facebook de advertenties en plaatsingen optimaliseren voor het beste resultaat. Afhankelijk van de gekozen doelstelling kun je op een aantal verschillende manieren en plaatsen adverteren:

Advertenties en plaatsingsmogelijkheden

Voordat we verder inzoomen op de verschillende advertentiemogelijkheden op Facebook, kijken we eerst even naar de plaatsingsmogelijkheden. Binnen het netwerk van Facebook kun je adverteren op de volgende plekken (advertentieplaatsingen):

Op Facebook zelf

 • Nieuwsoverzicht (de tijdlijn)
 • Expresartikelen
 • In-stream video’s
 • Rechterkolom
 • Voorgestelde video’s
 • Marketplace

Op Instagram

 • Overzicht (de tijdlijn)
 • Stories

In het Audience Network

Het Facebook Audience Network is vergelijkbaar met het Display Netwerk van Google Ads en zijn advertenties buiten Facebook of Instagram zelf.

 • Systeemeigen advertenties, banneradvertenties en korte advertenties
 • In-stream video’s (net als bij Youtube)
 • Video‘s met beloning (bijvoorbeeld in een app)

Facebook Messenger

 • Start
 • Gesponsorde berichten
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4551″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_row_inner css=”.vc_custom_1523628556787{background-color: #f2f2f3 !important;border-radius: 10px !important;}”][vc_column_inner][ttbase_heading title=”Adverteren op Facebook & Instagram” type=”h3″][ttbase_list][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”check”]Enorm bereik[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”check”]Veel mogelijkheden om te targeten[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”check”]Perfect meetbaar resultaat[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”check”]Veel advertentiemogelijkheden[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”check”]Ook voor kleinere budgetten[/ttbase_item][/ttbase_list][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]