Adverteren op YouTube

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ttbase_list][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Adverteren met Google Ads[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Adverteren op Facebook[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Adverteren op Instagram[/ttbase_item][/ttbase_list][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ttbase_list][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Adverteren op Youtube[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Adverteren op LinkedIn[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”arrow-right” icon_color=”#4fc198″]Remarketing[/ttbase_item][/ttbase_list][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height=”16px”][vc_separator][vc_column_text]

Online Adverteren op YouTube.

[/vc_column_text][ttbase_intro_text]Adverteren op YouTube is een unieke manier om met een grote groep mensen in contact te komen. Immers, na de gewone zoekmachine van Google is YouTube de grootste online zoekmachine. Youtube is onderdeel van Google, dus het adverteren op Youtube kan gewoon via je Google Ads-account.[/ttbase_intro_text][vc_column_text]Adverteren op Youtube kan op verschillende manieren:

  • Instream
  • Bumper
  • Discovery
  • Display

Instream

Youtube Instream advertenties zijn videoadvertenties die vooraf of tijdens een Youtube filmpje worden afgespeeld. De advertenties kunnen na 5 seconden door de gebruiker worden overgeslagen, dus het is van essentieel belang dat de boodschap binnen deze 5 seconden duidelijk is.

De betaling van Instream advertenties gaat op basis van Cost Per View (CPV). Een view wordt pas berekend wanneer de gebruiker minimaal 30 seconden van de advertentie heeft gezien of, wanneer de advertentie korter is dan 30 seconden, de hele advertentie wordt afgekeken. Bevat de advertentie een interactief element zoals een link dan wordt een view ook berekend wanneer deze wordt aangeklikt.

instream

Bumper

Bumper ads lijken erg op Instream ads en zijn ook op basis van een videoadvertentie. Grootste verschillen met de Instream advertentie zijn dat een Bumper advertentie maximaal 6 seconden duurt en niet zijn over te slaan door de gebruiker. De betaling/bieding is op basis van 1000 views (CPM of Cost Per Mille).

bumperads

Zowel Instream als Bumper ads werken op mobiele apparaten exact hetzelfde.

Discovery

Discovery ads zijn verschillende typen advertenties die gerelateerd zijn aan het onderwerp van de video die de gebruiker kijkt. Discovery ads zijn dus ook videoadvertenties en zijn er in drie soorten:

1: Advertenties in de zoekresultaten

Indisplay zoekresultaten

2: Video overlay (soort video suggestie)

Overlay advertentie

3: Boven de gerelateerde video’s

Gerelateerd

Op mobiele apparaten is de weergave van Discovery ads net even anders, maar wel vergelijkbaar:

trueview discovery ads mobielBij Discovery ads worden enkel kosten in rekening gebracht als de gebruiker er op klikt en verloopt ook weer via de bekende veilingmethodiek.

Display

Display ads zijn de banners die via het Google Display Netwerk ingeregeld kunnen worden en wordt op twee plekken weergegeven op Youtube.

  1. In een banner (300×250) aan de rechterkant naast de video (alleen op desktops zichtbaar!)
  2. Als tekstadvertentie onder de video

youtube display

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4568″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_row_inner css=”.vc_custom_1523628556787{background-color: #f2f2f3 !important;border-radius: 10px !important;}”][vc_column_inner][ttbase_heading title=”Adverteren op YouTube” type=”h3″][ttbase_list][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”check”]Unieke advertentiemogelijkheden[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”check”]Adverteren met Google Ads account[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”check”]Perfect meetbaar resultaat[/ttbase_item][ttbase_item icon_font=”fontawesome” icon_fa=”check”]Ook voor kleinere budgetten[/ttbase_item][/ttbase_list][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]