Adverteren

De juiste bezoeker op het juiste moment.

Jij levert een fantastische oplossing welke je graag onder de aandacht wil brengen bij (potentiële) klanten. Je kunt natuurlijk met een megafoon op het marktplein gaan staan om je boodschap te verkondigen, maar waarschijnlijk behaal je betere resultaten met online adverteren.

Het mooie van online adverteren is namelijk dat je voor een groot deel zelf in de hand hebt wie jouw advertenties ziet, waar men deze ziet en wanneer. Daarnaast kun je je resultaten perfect meten, zo weet je meteen of je marketingeuro goed wordt uitgegeven.

Maar hoe pak je dat nou aan? De concurrentie zit immers niet stil en het wordt steeds lastiger om boven het maaiveld uit te steken. Ook veranderd de techniek in razend tempo en zul je continu bovenop je campagnes moeten zitten om bij te sturen wanneer dat nodig is.

We hebben de afgelopen jaren enorm veel ervaring opgedaan met het adverteren op verschillende platforms. De belangrijkste hiervan is natuurlijk Google Ads, maar adverteren op social media zoals Facebook en Instagram wordt ook steeds belangrijker. Wij kunnen je helpen bij het opzetten van slimme, doordachte campagnes met een maximaal resultaat. Of het nu gaat om de verkoop van producten, het verzamelen van e-mailadressen of een offerteaanvraag.

Voordelen online adverteren:

 • Enorm veel verschillende advertentiemogelijkheden
 • Altijd een perfect meetbaar resultaat
 • Betaal alleen voor het resultaat
 • Bereik de juiste mensen door de juist targeting
 • 100% grip op de advertentiekosten
 • Ook zeer geschikt voor kleinere budgetten

Wij kunnen je helpen met adverteren via:

Google Ads

Facebook

Youtube

LinkedIn

Instagram

Remarketing

Online Adverteren Mogelijkheden

Online adverteren kan op enorm veel manieren. Hieronder zetten we de belangrijkste kanalen/manieren op een rij:

Google Ads

Veruit het grootste kanaal om online te adverteren (en tevens de grootste inkomstenbron van Google). Met een ondenkbaar groot bereik is Google Ads de meest voor de hand liggende plek om te beginnen met online adverteren. Google Ads biedt talloze mogelijkheden om advertenties te richten op het juiste publiek (“targeting”) zodat je zelf voor een groot deel in de hand hebt wie je advertenties te zien krijgt, waar ze deze te zien krijgen en wanneer.

Online adverteren met Google Ads is enorm veelzijdig en je kunt ermee adverteren op de volgende plekken:

 • Zoekmachine/zoekwoord adverteren: de advertenties die Google toont nadat je een zoekopdracht hebt gegeven.
 • Display: visuele advertenties op andere websites (banners) binnen het Google Display Netwerk.
 • Remarketingadvertenties gericht op bezoekers die jouw website al eens hebben bezocht.
 • Shopping: webshop advertenties wanneer er gericht op een bepaald product wordt gezocht.
 • Youtube: advertenties op Youtube en in video’s.
 • Gmail: advertenties binnen de Gmail omgeving (ook wel “Gmail Sponsored Promotions” genoemd).

Lees hier meer over adverteren via Google Ads.

Facebook Ads (incl. Instagram)

Na Google is Facebook het grootste platform om online te adverteren. Met miljarden gebruikers ook een enorm interessant plek om te adverteren. Doordat Facebook heel veel informatie verzameld over de interesses van hun gebruikers, is ook hier een zeer gerichte targeting mogelijk.

Facebook biedt verschillende mogelijkheden om te adverteren, zoals tijdlijnberichten en videoadvertenties. Net als bij Google Ads is het bij Facebook ook hier remarketing mogelijk. Daarnaast kun je bij Facebook zelf slimme doelgroepen samenstellen op basis van bestaande klanten. Facebook schetst dan een profiel van jou klant en maakt op basis van verschillende demografische gegevens een vergelijkbare doelgroep. Één van de krachtigste functies van adverteren op Facebook.

Maar vergeet ook Instagram niet! Instagram is onderdeel van Facebook en vandaag de dag één van de populairste sociale netwerken met een enorm bereik.

Lees hier meer over adverteren via Facebook en Instagram.

LinkedIn

Waar Facebook en Instagram vaak een sterke relatie met ons privéleven hebben, is LinkedIn het meer zakelijke sociale netwerk. Uiteraard is het ook bij LinkedIn mogelijk om een specifieke doelgroep samen te stellen. Dit kan bijvoorbeeld op regio, branche, functie, leeftijd, LinkedIn groepen en bedrijfsomvang.

Alhoewel het adverteren op LinkedIn voor diverse doeleinden zeer geschikt is, is het met name geschikt voor het werven van personeel en om je bedrijfsprofiel neer te zetten.

Lees hier meer over adverteren op LinkedIn.

Overige platforms

Naast deze platforms zijn er nog een aantal kleinere platforms zoals Pinterest, Reddit, Twitter, Marktplaats Admarkt en Beslist.nl. Alhoewel we je hiermee ook kunnen helpen (de meeste platforms lijken sterk op elkaar), ligt daar niet onze focus.